AHOY! Vaar met ons mee naar Vlieland.

Geen zin of mogelijkheid om met de veerdienst naar Vlieland te gaan? Overweeg eens ons alternatief. Vaar met een klassieke zeilklipper of snelle watertaxi naar Vlieland. Veiligheid en avontuur garantie!

Zonder mondkapjes en toch veilig naar Vlieland!

Stap aan boord van één van de klassieke zeilschepen voor deze unieke (zeilende) overtocht en ervaar de nostalgie van het varen met een klipper terwijl je comfortabel vervoerd wordt naar Vlieland. Onze excursies van Harlingen naar Vlieland en terug zijn afgestemd op het getij, zodat we deze zoveel mogelijke zeilend kunnen doen.

Aan boord worden alle corona-maatregelen in acht genomen en is er voldoende ruimte om 1.5 meter van elkaar te zitten, ook binnen. De capaciteit van het schip is hierop afgestemd.

  • De vaartijd is ongeveer 4 uur. Maar met gunstige wind kunnen we ca 1 uur eerder aankomen, of tot 1 uur later. De schipper kan je informeren over de te verwachten zeiltijd.
  • Als je het leuk vind mag je mee helpen met het zeilen.
  • Het traject wordt zoveel mogelijk zeilend afgelegd.
  • Benedendeks zijn tafels en banken
  • Er zijn meerdere toiletten aanwezig
  • Buiten kun je zitten aan dek
  • Er is een duidelijk corona-protocol aanwezig
  • Mondkapjes zijn niet verplicht
  • De schepen voldoen aan strenge keuringseisen
  • Bij harde wind moeten we wellicht de tochten op een ander moment laten plaatsvinden, hierover wordt u geïnformeerd.

Schepen

Rode Swan

Snelle klipper uit 1880

Gebouwd om ook tegen de stroom in over de Rijn te varen, is de Rode Swan destijds ontworpen met een snelle romp. Het schip beschikt over brede gangboorden, een gezellige kuip en veel dekruimte om optimaal van de zee te genieten.

Passaat

Ranke, zwart witte klipper

De klipper Passaat heeft een ervaren bemanning. Joris van Zoest en zijn maat bezorgen u een onvergetelijke zeilbelevenis. Ze houden rekening met al uw wensen. Daardoor heerst er een fijne, ontspannen vakantiesfeer aan boord van het zeilschip.

Aldebaran

Prachtig zeilschip met luxe interieur

In 1893 is het 36-meter-lange zeilschip gebouwd als tweemast rivierklipper. Het traditionele uiterlijk van het zeilschip is behouden gebleven, het schip heeft een mooie zeeg en een rank onderwaterschip. De Aldebaran is een snelle zeiler.

Waar vertrekken we? 

U kunt inschepen zoals dat zo mooi heet aan de drijvende cruisesteiger in de Willemshaven in Harlingen

De schipper en de maat begroeten u op de steiger tegenover het entrepotgebouw aan de

Nieuwe Willemskade
8862 PK Harlingen

Coördinaten: 53.173842, 5.409876

We verzoeken u een half uur voor vertrek aanwezig te zijn. Wellicht brengt u eerst uw bagage naar de steiger en brengt u dan de auto weg?

Algemene Voorwaarden Activiteiten

In 35 minuten naar Vlieland
In 35 minuten naar Vlieland

Ook op onze snelle Ribs kunt u coronaproof en zonder mondkapje naar Vlieland reizen

Klik om tickets of het hele schip te boeken

Met onze snelle RIB's de Geus en Northern Diver brengen we u in c.a. 35 minuten van Harlingen naar Vlieland en vice versa. Onze RIB's worden dagelijks ingezet voor zeehondenexcursies en als watertaxi. De boten zijn boot voorzien van comfortabele zitjes voor een snelle, veilige rit naar Vlieland. Tussen de bankjes zijn schotten geplaatst zodat we gasten uit verschillende huishoudens kunnen meenemen.

We kunnen maximaal 12 personen meenemen uit hetzelfde huishouden en 8 personen uit verschillende huishoudens (waarbij een bankje minimaal door 2 personen uit hetzelfde huishouden bezet dient te worden). Een ticket kost € 45,- p.p met een max van € 360,- om de boot geheel af te huren voor uw gezelschap. Minimaal aantal deelnemers bij losse verkoop is dus 8 personen.