Zeehondentochten met de Ocean King

Wij vertrekken vanaf steiger 1 vanuit de jachthaven van Vlieland richting de Zeehonden die liggen te zonnen op de zandplaat. Een genot om deze beestjes te zien genieten van de lekkere warme zon. Als u geluk heeft zwemmen ze vlak naast de boot.

De zandplaat is niet voor iedereen te bereiken maar voor de OCEAN KING geen probleem.

Dit uitje is voor alle leeftijden een feest. Zelfs is er de kans om bruinvissen tegen te komen, deze kleine dolfijn is sinds jaren weer veel te vinden in de Waddenzee.

Natuurwandeling met Sjoukje

Ga strune deur de dunen met Sjoukje. In elk jaargetijde wil Sjoukje u laten genieten van de natuur en natuurlijk de vergezichten van Vlieland. Al strunend door de duinen of het bos vinden we planten, paddenstoelen, vlinders en nog meer en Sjoukje vertelt hier graag wat over.

Sjoukje woont al weer een aantal jaren op Vlieland en is verliefd geworden op het eiland. De laatste paar jaren zit zij in een project om zeereeppaddenstoelen te tellen en daardoor werd haar interesse in planten, paddenstoelen, vlinders en andere natuurverschijnselen steeds groter. Wekelijks trekt zij de natuur in, vaak met hondje Jigger, om te genieten en foto's te maken van het moois dat het eiland te bieden heeft. Sjoukje vind het heerlijk om dit met meerdere liefhebbers van de natuur te kunnen delen.

Wandelingen zijn vanaf de leeftijd van 12 jaar of in overleg.

De wandelingen zijn op dinsdagmiddag vanaf de kerk, op donderdagmiddag vanaf Camping Lange Paal (houten gebouwtje), en zaterdagmiddag vanaf het Posthuys, rechter ingang terras. De wandelingen duren meestal 1,5 tot 2 uur en vanaf het Posthuys, meestal tussen de 2 en de 3 uur en het vertrek is doorgaans om 13.30 uur. Houd de agenda van de VVV in de gaten daar staan de data's, vertrekplaatsen en tijden vermeld.

ADVIES
Trek GOEDE schoenen en een LANGE broek aan ivm stekels, scherpe takken en eventuele teken.

Strunedeurdedune is een prachtig activiteit op Vlieland waar je onder deskundige en enthousiaste begeleiding van Sjoukje Mulder de mooie natuur op het  eiland beter leert kennen en anders naar de bossen en alles wat daarbij hoort leert kijken, kortom heel leerzaam en een echte aanrader.
Jan Koehoorn - Januari 2020

 

Tuk Tuk eilandsafari

Eiland safari tour.  Wij nemen u mee langs vele mooie plekjes op het eiland door onze deskundige chauffeur/gids. Een verscheidenheid aan vogels, roofvogels, schotse hooglanders, soay schapen, geiten, zeehonden en niet te vergeten de prachtige vergezichten met de steeds weer veranderende wolken structuur....... Er is van alles te ontdekken en te fotograferen.

Deze tour duurt ongeveer anderhalf uur en de kosten zijn € 25,00 per persoon met een minimum van 2 personen. Kinderen tot 12 jaar € 22,50

Voor vragen bel: 06-30223886

Workshop verse kaas maken

Kaasmaker Nils Koster is schrijver van het boek ‘Kaas uit eigen keuken’. Tijdens deze workshop leert hij je hoe je binnen een uur een pak melk omtovert tot verse kaas! De verse kaas maken we op smaak met kruiden, vruchten of zeewier uit de natuur. Met de wei, het restproduct, bakken we een broodje in onze houtoven. Aan het einde van de workshop kunnen we genieten van verse kaas op ons eigen vers gebakken broodje! Natuurlijk nemen we een kijkje in de bunker en proeven we verschillende kazen. Een leuke activiteit voor jong en oud. (Indien gewenst  is deze workshop ook mogelijk met geitenmelk, geef dit zelf tijdig door aan de kaasmaker)

Kaasproeverij & Videotour

De Vlielander kaasbunker kunt u op eigen gelegenheid bezoeken middels deel te nemen aan onze video-tour (corona-proof)
Vlielander kaasmaker Nils Koster leidt u rond in en om de Vlielander Kaasbunker, dit doet hij in een serie video’s die u afspeelt op uw eigen smartphone.  De video’s op uw telefoon of tablet vertellen het verhaal en wijzen u de weg langs diverse plekken op het vuurboetsduin en door verschillende rijpingskamers van de kaasbunker. In de video’s verteld kaasmaker Nils Koster u alles over de kaasbunker, kaas maken en rijpen, zeewier en drinkwater op Vlieland. U gaat dus zelf op pad én de bunker in. Onderweg worden u diverse video’s gepresenteerd met uitleg, historische beelden, drone-opnames en meer.  Aan het eind van uw tour treft u de kaasmaker in levende lijve en laat hij u zijn lekkerste biologische kazen proeven. Ga mee op verkenning in en om de Vlielander Kaasbunker!

U gaat uitsluitend op pad met uw eigen gezelschap. Kinderen alleen onder begeleiding.
Zelf meenemen: smartphone of tablet met 4G verbinding.
Groepen v.a. 7 personen op afspraak, neem contact op.

Wanneer?

(Bijna) dagelijks. Selecteer een beschikbare dag en aanvangstijd in ons boekingssysteem. Of informeer op Vlieland bij de VVV.
Videotour & proeverij duurt ca. 60 minuten

Voor groepen vanaf 6 personen verzorgen wij ook proeverijen en/of rondleidingen buiten reguliere tijden. Neem contact op voor een beschikbare dag/tijd

Wadexcursie

De activiteit:
Nee, dit is geen wadlopen, dit is echt iets bijzonders! Zomaar lopen over de zeebodem van het Unesco Werelderfgoed De Waddenzee en ontdekken welke dieren en planten er op en in de bodem leven! Tijdens deze tocht wordt u uitgelegd waarom het wad zo'n bijzonder natuurgebied is. Een excursie voor jong en oud om nooit meer te vergeten. Trek uw laarzen aan en ga mee!  Het is qua inspanning een wat zwaardere excursie. De wadexcursie duurt ongeveer 1 uur.

Deelnemers:
Wadlopen is in principe geschikt voor iedereen die goed ter been is. Voor kinderen (vanaf 5 jaar) is het een superleuke activiteit die ook nog eens leerzaam is.

Seizoen & Weer:
Het hele jaar kunnen we het wad op. Het is uiteraard afhankelijk van het weer en het getijde. Indien de wind dusdanig hard is dat het niet volledig verantwoord is, behouden wij ons het recht voor – met het oog op uw en onze veiligheid – om de activiteit te verschuiven naar een moment waarop we de veiligheid wel kunnen waarborgen. Bent u niet in staat de activiteit te verschuiven, dan vinden we wellicht in overleg een alternatieve activiteit.

Kledingadvies:
Er zijn een aantal laarzen beschikbaar. Wij raden u aan om kleding te dragen die vies mag worden.

Zeehondentochten met de Geus of Northern Diver

 

De schipper zal proberen om zo dicht mogelijk bij de robben te komen. U kunt de zeehonden zien genieten terwijl ze lekker liggen te zonnen op zandplaat De Richel of Engelschhoek bij Terschelling. Zeehonden zijn van nature nieuwsgierig en zwemmen vaak dicht bij de boot.