Fotografie weekend Vlieland

Geheel verzorgd fotografieweekend

Vlieland, het perfecte plaatje

Heeft u zin in een lekker weekendje op waddeneiland Vlieland waarbij u gelijk mee kunt doen aan twee fotografieworkshops, dan is ons fotografie arrangement wellicht iets voor u. Bureau Vlieland heeft meegewerkt aan de productie van "Het Perfecte plaatje" op Vlieland en biedt een speciaal fotografieweekend voor enthousiaste fotografen.

Het eerstvolgende arrangement is gepland in het weekend van 9, 10 en 11 april. Er zijn twee workshops: "Landschap en dieren" en "Nachtfotografie".

De bedoeling van ons fotografieweekend is dat we fotografen een totaalbeleving bieden. Dat zal inhouden dat de workshops midden in de Vlielandse natuur zullen worden gegeven en het geleerde gelijk in de praktijk gebracht kan worden.

Het arrangement:

 • 9, 10 en 11 april 2021
 • 2 fotografie workshops
 • 2 nachten in Torenzicht
 • Inclusief 2 x ontbijt
 • Inclusief 1 x lunch
 • Diner a € 25,- optioneel in Torenzicht

€ 333,- per deelnemer

€ 215,- zonder workshops

 

Overzicht

 • Vrijdag
  • Aankomst
  • Welkomstdiner (optioneel)
 • Zaterdag
  • Ontbijt
  • Workshop 1
  • Lunch in de natuur
  • Vrije tijd
  • Diner (optioneel)
  • Workshop 2
 • Zondag
  • Vrije tijd tot aan vertrek van de veerboot
Welkom bij
Welkom bij

Torenzicht

Neem een kijkje

Workshops

Landschap en dieren

Folkert Janssens

Na het ontbijt neemt fotograaf Folkert ons mee de natuur in. Folkert is Vlielander, kent de mooiste plekjes en kan fantastisch vertellen over zijn eiland. Tijdens de workshop is er extra aandacht voor landschappen, flora en fauna van Vlieland. De workshop vindt plaats tijdens een wandeling waar het behandelde direct in de praktijk gebracht wordt. Onderweg gebruiken we de lunch op een speciale plek in de natuur. Start: 10.00 uur Einde: 15.00 uur

Avond & Nachtfotografie

Renzo Gerritsen

Renzo is de intiatiefnemer van avondfotografie.nl en nachtelijkamsterdam.nl. Na het diner neemt Renzo ons mee over nachtelijk Vlieland. Geniet van de stilte en vooral het donker van dark sky Vlieland. Tijdens de workshop nachtfotografie leer jij als geen ander hoe je de mooiste nachtfoto’s maakt en hoe je je camera handmatig instelt. Inclusief gratis e-book, videolessen nabewerking en feedback op gemaakte foto’s. Succes gegarandeerd! Start: 21.00 uur Einde: 24.00 uur

Het arrangement kan alleen doorgaan bij voldoende deelnames en als de situatie het toe laat. U kunt zich aanmelden via de oranje knop. Uw deelname wordt pas definitief na onze bevestiging en pas dan volgt er een (aan)betaling. Mocht het na aanbetaling alsnog niet door kunnen gaan krijgt u uw betaling volledig terugbetaald. U kunt zelf tot een maand voor de geplande datum kosteloos annuleren.

Nog beschikbaar bij Torenzicht: 

 • 1 persoonskamers: 4
 • 2 persoonskamers: 4
 • 4 persoonskamers: 1

Sightjogging Vlieland

Hardlopen en tegelijk Vlieland ontdekken. Rennend langs de mooiste plekjes leert u Vlieland op een nieuwe manier kennen én heeft u meteen een work-out. Boek een van onze vaste groep- tours of laat ons een speciaal voor u op maat gemaakte run samenstellen. We laten u Vlieland graag zien vanuit een hardloop- perspectief.

Bureau Vlieland is één van de organisatoren van de Vuurtorenloop. Onze enthousiaste begeleiders en trainers combineren hun liefde voor hardlopen met de liefde voor Vlieland. Of u nu een die-hardloper bent of een af en toe loper, onze hardlooptochten zijn toegankelijk voor ieder niveau. We lopen vaak op een lekker, relaxed tempo waarbij onderweg nog rustig gepraat kan worden. Eventueel kunnen we even stoppen voor een foto en/of een verhaaltje.

 • 1 persoon € 39,-
 • 2 personen € 64,-
 • 3 personen € 89,-
 • 4 personen € 110,-
 • 5 personen € 125,-

Meer dan 5 personen, prijs in overleg.

MTB clinic

Onder begeleiding van een instructeur gaan we 2 uur op pad. We ontvangen allemaal een mountainbike en een helm. Tijdens de clinic krijg je uitleg, doen we oefeningen en nemen we de tijd voor analyse en feedback. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

 • De juiste houding van je lichaam op je mountainbike
 • Balans, coördinatie, controle en flow
 • Hoe en wanneer schakel je?
 • Hoe rem je, wat is het verschil tussen je voor- en achterrem?
 • Hoe neem je hindernissen zoals wortels, boomstammen, drops en los zand? En hoe doe je dit tijdens een klim of in een afdaling?
 • Wat doe je als je stilvalt? Hoe stap je op in een klim?
 • Hoe neem je een vlakke bocht, een kuipbocht, hoe zet je in een switchback je achterwiel om?
 • Hoe maak je een wheelie, bunny hop of wheeltap?

Bovenstaande onderwerpen zijn slechts voorbeelden. Afhankelijk van je wensen kan ergens meer of minder aandacht aan worden besteed.  De inhoud van de clinics passen we op elk niveau aan. Minimaal aantal deelnemers is 6 of € 200,- bij minder deelnemers.

Workshop verse kaas maken

Kaasmaker Nils Koster is schrijver van het boek ‘Kaas uit eigen keuken’. Tijdens deze workshop leert hij je hoe je binnen een uur een pak melk omtovert tot verse kaas! De verse kaas maken we op smaak met kruiden, vruchten of zeewier uit de natuur. Met de wei, het restproduct, bakken we een broodje in onze houtoven. Aan het einde van de workshop kunnen we genieten van verse kaas op ons eigen vers gebakken broodje! Natuurlijk nemen we een kijkje in de bunker en proeven we verschillende kazen. Een leuke activiteit voor jong en oud. (Indien gewenst  is deze workshop ook mogelijk met geitenmelk, geef dit zelf tijdig door aan de kaasmaker)

Suppen op het wad

De activiteit:
Tijdens deze 1.5 uur durende activiteit leert u op een leuke en veilige manier om te gaan met een Sup. Na een instructie van onze ervaren instructeurs kunt u zelf de peddel in de hand nemen en glijden over de mooie Waddenzee van Vlieland.

Deelnemers:
Suptochten zijn in principe geschikt voor deelnemers vanaf 8 jaar , maar zeker als er harde wind staat is een beetje kracht gewenst. Voor kinderen is het dus afhankelijk van de condities of de tocht mogelijk is.
Deelnemers die last hebben van hun nek of rug of andere gewrichtsklachten hebben, ontraden wij deelname aan deze activiteit. Bij deze activiteit geldt een minimum van 3 deelnemers.

Seizoen & Weer:
Suptochten worden vanaf 1 juni tot 1 november aangeboden. Indien de wind dusdanig hard is dat het niet volledig verantwoord is, behouden wij ons het recht voor – met het oog op uw en onze veiligheid – om de activiteit te verschuiven naar een moment waarop we de veiligheid wel kunnen waarborgen. Bent u niet in staat de activiteit te verschuiven, dan vinden we wellicht in overleg een alternatieve activiteit.

Kledingadvies:
Bij het suppen krijgt u mits nodig een wetsuit. Wij raden u aan om zwem kleding te dragen. breng graag uw eigen handdoek mee.

Blokarten

Zand, zee en wind, de ingrediënten voor DE strand sensatie!

In een Blokart rijdt je met een snelheid van 10 tot misschien wel 70 kilometer per uur over Vlielands mooiste stranden. De sport is voor iedereen toegankelijk, jong, oud, sportief of niet, angstig of vol lef! Opspattend zand en water tot achter je oren, verwilderd haar en gevoelige spieren, met het ultieme gevoel van vrijheid, is voor iedereen de garantie na uw Blokart avontuur! Een activiteit die sterk in populariteit toeneemt en super is om te doen.

De activiteit:
Tijdens deze 1 uur durende activiteit leert u op een leuke en veilige manier om te gaan met een Blokart. Na een uitvoerige instructie van onze ervaren instructeurs kunt u zelf het stuur in de hand nemen en over de mooie stranden van Vlieland zeilen.

De kosten:
Blokarten kost bij ons € 32,50 per uur per karretje.

Deelname:
Vanaf 2 pers.

Horeca:
Dit is standaard niet inbegrepen, maar kunnen wij wel voor u verzorgen.

De locatie:
Het Blokarten word gedaan Bij Het Posthuys op het Noordzeestrand.

Deelnemers:
Blokarten is geschikt voor deelnemers vanaf 40 kg , maar zeker als er harde wind staat is een beetje kracht gewenst. Voor kinderen rond de 40 kg  is het dus afhankelijk van de condities of Blokarten mogelijk is. Vanaf 2 pers.
Deelnemers die last hebben van hun nek of rug of andere gewrichtsklachten hebben, ontraden wij deelname aan deze activiteit. Bij deze activiteit geldt geen minimum van deelnemers.

Seizoen & Weer:
Blokarten wordt gedurende het gehele jaar aangeboden. Weer beperking: Indien de wind dusdanig hard is dat Blokarten niet volledig verantwoord is, behouden wij ons het recht voor – met het oog op uw en onze veiligheid – om de activiteit te verschuiven naar een moment waarop we de veiligheid wel kunnen waarborgen. Bent u niet in staat de activiteit te verschuiven, dan vinden we wellicht in overleg een alternatieve activiteit.

Kledingadvies:
Bij het Blokarten raden wij u aan om sportieve of gemakkelijk zittende kleding te dragen welke een beetje vies mag worden. U krijgt van ons een skibril tegen het opspattend zand.