Natuurwandeling met Sjoukje

Ga strune deur de dunen met Sjoukje. In elk jaargetijde wil Sjoukje u laten genieten van de natuur en natuurlijk de vergezichten van Vlieland. Al strunend door de duinen of het bos vinden we planten, paddenstoelen, vlinders en nog meer en Sjoukje vertelt hier graag wat over.

Sjoukje woont al weer een aantal jaren op Vlieland en is verliefd geworden op het eiland. De laatste paar jaren zit zij in een project om zeereeppaddenstoelen te tellen en daardoor werd haar interesse in planten, paddenstoelen, vlinders en andere natuurverschijnselen steeds groter. Wekelijks trekt zij de natuur in, vaak met hondje Jigger, om te genieten en foto's te maken van het moois dat het eiland te bieden heeft. Sjoukje vind het heerlijk om dit met meerdere liefhebbers van de natuur te kunnen delen.

Wandelingen zijn vanaf de leeftijd van 12 jaar of in overleg.

De wandelingen zijn op dinsdagmiddag vanaf de kerk, op donderdagmiddag vanaf Camping Lange Paal (houten gebouwtje), en zaterdagmiddag vanaf het Posthuys, rechter ingang terras. De wandelingen duren meestal 1,5 tot 2 uur en vanaf het Posthuys, meestal tussen de 2 en de 3 uur en het vertrek is doorgaans om 13.30 uur. Houd de agenda van de VVV in de gaten daar staan de data's, vertrekplaatsen en tijden vermeld.

ADVIES
Trek GOEDE schoenen en een LANGE broek aan ivm stekels, scherpe takken en eventuele teken.

Strunedeurdedune is een prachtig activiteit op Vlieland waar je onder deskundige en enthousiaste begeleiding van Sjoukje Mulder de mooie natuur op het  eiland beter leert kennen en anders naar de bossen en alles wat daarbij hoort leert kijken, kortom heel leerzaam en een echte aanrader.
Jan Koehoorn - Januari 2020

 

Sightjogging Vlieland

Hardlopen en tegelijk Vlieland ontdekken. Rennend langs de mooiste plekjes leert u Vlieland op een nieuwe manier kennen én heeft u meteen een work-out. Boek een van onze vaste groep- tours of laat ons een speciaal voor u op maat gemaakte run samenstellen. We laten u Vlieland graag zien vanuit een hardloop- perspectief.

Bureau Vlieland is één van de organisatoren van de Vuurtorenloop. Onze enthousiaste begeleiders en trainers combineren hun liefde voor hardlopen met de liefde voor Vlieland. Of u nu een die-hardloper bent of een af en toe loper, onze hardlooptochten zijn toegankelijk voor ieder niveau. We lopen vaak op een lekker, relaxed tempo waarbij onderweg nog rustig gepraat kan worden. Eventueel kunnen we even stoppen voor een foto en/of een verhaaltje.

  • 1 persoon € 39,-
  • 2 personen € 64,-
  • 3 personen € 89,-
  • 4 personen € 110,-
  • 5 personen € 125,-

Meer dan 5 personen, prijs in overleg.

Tuk Tuk eilandsafari

Wij nemen u mee langs vele mooie plekjes op het eiland. Onze deskundige chauffeur/gids vertelt mooie eilandverhalen. Een verscheidenheid aan vogels, schotse hooglanders, soay schapen, geiten, en niet te vergeten de prachtige vergezichten met de steeds weer veranderende wolken structuur komen voorbij. Er is van alles te ontdekken en te fotograferen.

Deze tour duurt ongeveer anderhalf uur en de kosten zijn € 22,50 per persoon met een minimum van 2 personen en een maximum van 4 volwassenen en 2 kinderen!!!.
6 personen worden alleen in één keer geboekt en wordt er gekeken of het past! Voor vragen bel: 06-30223886

Rondleiding Bierbrouwerij

Tijdens een rondleiding in Fortuna Vlieland maak je kennis met de brouwer. Hij legt uit waarom Vlieland zo uniek is als plek om bier te brouwen. Je krijgt informatie over het brouwproces en over de geheime recepten van onze Fortuna Vlieland-bieren. Een bezoek aan de filmzaal en de expositie op de verdieping maken deel uit van de rondleiding. We sluiten af met een proeverij en uitzicht over duin en zee.

Bierbrouwen is niet zo ingewikkeld; exceptioneel goed bier brouwen daarentegen een ware kunst. Onze brouwmeester weet er inmiddels alles van. Brouwtheorie vindt hij boeiend, maar proeven en experimenteren, daarin schuilt het echte bieravontuur.

Kaasproeverij & Rondleiding

Wekelijks is er een uitgebreide kaasproeverij en rondleiding in de kaasbunker. Maar liefst 7 verschillende kazen komen er deze middag voorbij. Uiteraard de bekende zeewierkaas, maar ook nieuwe experimenten mag u deze middag als eerste proeven! De kaasmaker vertelt u over hoe de kaas gemaakt wordt, het speciale rijpingsproces, en de zeewieroogst. Wie wil mag onder begeleiding van de kaasmaker afdalen in de bunkers om te zien waar de verschillende kazen liggen te rijpen.

Wanneer?

Hele jaar: elke donderdag 15.30 uur & elke zaterdag 13.30 uur,
Mei t/m oktober: ook elke dinsdag 15.30 uur.

Wadexcursie

De activiteit:
Nee, dit is geen wadlopen, dit is echt iets bijzonders! Zomaar lopen over de zeebodem van het Unesco Werelderfgoed De Waddenzee en ontdekken welke dieren en planten er op en in de bodem leven! Tijdens deze tocht wordt u uitgelegd waarom het wad zo'n bijzonder natuurgebied is. Een excursie voor jong en oud om nooit meer te vergeten. Trek uw laarzen aan en ga mee!  Het is qua inspanning een wat zwaardere excursie. De wadexcursie duurt ongeveer 1 uur.

Deelnemers:
Wadlopen is in principe geschikt voor iedereen die goed ter been is. Voor kinderen (vanaf 5 jaar) is het een superleuke activiteit die ook nog eens leerzaam is.

Seizoen & Weer:
Het hele jaar kunnen we het wad op. Het is uiteraard afhankelijk van het weer en het getijde. Indien de wind dusdanig hard is dat het niet volledig verantwoord is, behouden wij ons het recht voor – met het oog op uw en onze veiligheid – om de activiteit te verschuiven naar een moment waarop we de veiligheid wel kunnen waarborgen. Bent u niet in staat de activiteit te verschuiven, dan vinden we wellicht in overleg een alternatieve activiteit.

Kledingadvies:
Er zijn een aantal laarzen beschikbaar. Wij raden u aan om kleding te dragen die vies mag worden.

Suppen op het wad

De activiteit:
Tijdens deze 1.5 uur durende activiteit leert u op een leuke en veilige manier om te gaan met een Sup. Na een instructie van onze ervaren instructeurs kunt u zelf de peddel in de hand nemen en glijden over de mooie Waddenzee van Vlieland.

Deelnemers:
Suptochten zijn in principe geschikt voor deelnemers vanaf 8 jaar , maar zeker als er harde wind staat is een beetje kracht gewenst. Voor kinderen is het dus afhankelijk van de condities of de tocht mogelijk is.
Deelnemers die last hebben van hun nek of rug of andere gewrichtsklachten hebben, ontraden wij deelname aan deze activiteit. Bij deze activiteit geldt een minimum van 3 deelnemers.

Seizoen & Weer:
Suptochten worden vanaf 1 juni tot 1 november aangeboden. Indien de wind dusdanig hard is dat het niet volledig verantwoord is, behouden wij ons het recht voor – met het oog op uw en onze veiligheid – om de activiteit te verschuiven naar een moment waarop we de veiligheid wel kunnen waarborgen. Bent u niet in staat de activiteit te verschuiven, dan vinden we wellicht in overleg een alternatieve activiteit.

Kledingadvies:
Bij het suppen krijgt u mits nodig een wetsuit. Wij raden u aan om zwem kleding te dragen. breng graag uw eigen handdoek mee.

Zeehondentochten

 

De schipper zal proberen om zo dicht mogelijk bij de robben te komen. U kunt de zeehonden zien genieten terwijl ze lekker liggen te zonnen op zandplaat De Richel of Engelschhoek bij Terschelling. Zeehonden zijn van nature nieuwsgierig en zwemmen vaak dicht bij de boot.