Zeehondentochten met de Ocean King

Wij vertrekken vanaf steiger 1 vanuit de jachthaven van Vlieland richting de Zeehonden die liggen te zonnen op de zandplaat. Een genot om deze beestjes te zien genieten van de lekkere warme zon. Als u geluk heeft zwemmen ze vlak naast de boot.

De zandplaat is niet voor iedereen te bereiken maar voor de OCEAN KING geen probleem.

Dit uitje is voor alle leeftijden een feest. Zelfs is er de kans om bruinvissen tegen te komen, deze kleine dolfijn is sinds jaren weer veel te vinden in de Waddenzee.

Overtocht Harlingen – Vlieland v.v.

AHOY! Vaar met ons mee naar Vlieland.

Geen zin of mogelijkheid om met de veerdienst naar Vlieland te gaan? Overweeg eens ons alternatief. Vaar met een klassieke zeilklipper, privé schip of snelle watertaxi naar Vlieland. Avontuur garantie!

Stap aan boord van één van de klassieke zeilschepen voor deze unieke (zeilende) overtocht en ervaar de nostalgie van het varen met een klipper. Of scheer in een open rhib over het water om in 45 minuten op Vlieland te komen. Onze overtochten van Harlingen naar Vlieland en terug zijn afgestemd op uw wensen.

Vaar met ons mee en begin uw Vlieland reis direct met een speciale en unieke overtocht over de Unesco Werelderfgoed Waddenzee.

 • De vaartijd is afhankelijk van het gekozen schip en varieert van 45 minuten tot 4 uur.
 • Als u het leuk vindt mag u mee helpen met het zeilen.
 • Op de grotere schepen zijn comfortabele salons met mogelijkheden tot catering
 • Veel meer beleving dan de veerboten van Rederij Doeksen
 • Sommige snelle watertaxi's zijn open schepen voor extra spectaculaire overtocht
 • De schepen en ervaren schippers voldoen aan eisen van veiligheid

Schepen

Klassiek zeilschip

Snelle klipper

Gebouwd om ook tegen de stroom in over de Rijn te varen, zijn klippers ontworpen met een snelle romp. Het schip beschikt over brede gangboorden, een gezellige kuip en veel dekruimte om optimaal van de zee te genieten.

Dichte snelle tender

Overdekt en snel

Op een snelle en veilige manier direct naar Vlieland in nog geen 45 min. Buiten de reguliere vaartijden van de veerboot en 365 dagen per jaar.

Open RHIB

Wind in de haren

De wind in de haren en de geur van werelderfgoed Waddenzee in de neus. In 45 minuten bent u op spectaculaire wijze op Vlieland. Maximaal 12 personen.

Waar vertrekken we in Harlingen? 

U kunt inschepen zoals dat zo mooi heet aan de SAS steiger

Route vanaf de Veerboot terminal:

 •  Als u voor de terminal staat gaat u linksaf de waddenpromenade op en deze loopt u uit, u ziet de verkeerstoren van Port of Harlingen.
 • Vlak achter de verkeerstoren is een klein hokje, achter het hokje is de loopbrug naar de SAS Steiger waar we zullen aanmeren.

Route vanaf het treinstation Harlingen-haven:

 •  U stapt uit de trein en gaat linksaf, u loopt na het verlaten van het station omhoog richting de SAS brug, als u op de brug staat ziet u de SAS steiger aan de linkerkant, daar kunt u ook goed zien waar u de steiger moet betreden.

Natuurwandeling met Sjoukje

Ga strune deur de dunen met Sjoukje. In elk jaargetijde wil Sjoukje u laten genieten van de natuur en natuurlijk de vergezichten van Vlieland. Al strunend door de duinen of het bos vinden we planten, paddenstoelen, vlinders en nog meer en Sjoukje vertelt hier graag wat over.

Sjoukje woont al weer een aantal jaren op Vlieland en is verliefd geworden op het eiland. De laatste paar jaren zit zij in een project om zeereeppaddenstoelen te tellen en daardoor werd haar interesse in planten, paddenstoelen, vlinders en andere natuurverschijnselen steeds groter. Wekelijks trekt zij de natuur in, vaak met hondje Jigger, om te genieten en foto's te maken van het moois dat het eiland te bieden heeft. Sjoukje vind het heerlijk om dit met meerdere liefhebbers van de natuur te kunnen delen.

Wandelingen zijn vanaf de leeftijd van 12 jaar of in overleg.

De wandelingen zijn op dinsdagmiddag vanaf de kerk, op donderdagmiddag vanaf Camping Lange Paal (houten gebouwtje), en zaterdagmiddag vanaf het Posthuys, rechter ingang terras. De wandelingen duren meestal 1,5 tot 2 uur en vanaf het Posthuys, meestal tussen de 2 en de 3 uur en het vertrek is doorgaans om 13.30 uur. Houd de agenda van de VVV in de gaten daar staan de data's, vertrekplaatsen en tijden vermeld.

ADVIES
Trek GOEDE schoenen en een LANGE broek aan ivm stekels, scherpe takken en eventuele teken.

Strunedeurdedune is een prachtig activiteit op Vlieland waar je onder deskundige en enthousiaste begeleiding van Sjoukje Mulder de mooie natuur op het  eiland beter leert kennen en anders naar de bossen en alles wat daarbij hoort leert kijken, kortom heel leerzaam en een echte aanrader.
Jan Koehoorn - Januari 2020

 

Sightjogging Vlieland

Hardlopen en tegelijk Vlieland ontdekken. Rennend langs de mooiste plekjes leert u Vlieland op een nieuwe manier kennen én heeft u meteen een work-out. Boek een van onze vaste groep- tours of laat ons een speciaal voor u op maat gemaakte run samenstellen. We laten u Vlieland graag zien vanuit een hardloop- perspectief.

Bureau Vlieland is één van de organisatoren van de Vuurtorenloop. Onze enthousiaste begeleiders en trainers combineren hun liefde voor hardlopen met de liefde voor Vlieland. Of u nu een die-hardloper bent of een af en toe loper, onze hardlooptochten zijn toegankelijk voor ieder niveau. We lopen vaak op een lekker, relaxed tempo waarbij onderweg nog rustig gepraat kan worden. Eventueel kunnen we even stoppen voor een foto en/of een verhaaltje.

 • 1 persoon € 39,-
 • 2 personen € 64,-
 • 3 personen € 89,-
 • 4 personen € 110,-
 • 5 personen € 125,-

Meer dan 5 personen, prijs in overleg.

Tuk Tuk eilandsafari

Eiland safari tour.  Wij nemen u mee langs vele mooie plekjes op het eiland door onze deskundige chauffeur/gids. Een verscheidenheid aan vogels, roofvogels, schotse hooglanders, soay schapen, geiten, zeehonden en niet te vergeten de prachtige vergezichten met de steeds weer veranderende wolken structuur....... Er is van alles te ontdekken en te fotograferen.

Deze tour duurt ongeveer anderhalf uur en de kosten zijn € 25,00 per persoon met een minimum van 2 personen. Kinderen tot 12 jaar € 22,50

Voor vragen bel: 06-30223886

Kaasproeverij & Videotour

De Vlielander kaasbunker kunt u op eigen gelegenheid bezoeken middels deel te nemen aan onze video-tour (corona-proof)
Vlielander kaasmaker Nils Koster leidt u rond in en om de Vlielander Kaasbunker, dit doet hij in een serie video’s die u afspeelt op uw eigen smartphone.  De video’s op uw telefoon of tablet vertellen het verhaal en wijzen u de weg langs diverse plekken op het vuurboetsduin en door verschillende rijpingskamers van de kaasbunker. In de video’s verteld kaasmaker Nils Koster u alles over de kaasbunker, kaas maken en rijpen, zeewier en drinkwater op Vlieland. U gaat dus zelf op pad én de bunker in. Onderweg worden u diverse video’s gepresenteerd met uitleg, historische beelden, drone-opnames en meer.  Aan het eind van uw tour treft u de kaasmaker in levende lijve en laat hij u zijn lekkerste biologische kazen proeven. Ga mee op verkenning in en om de Vlielander Kaasbunker!

U gaat uitsluitend op pad met uw eigen gezelschap. Kinderen alleen onder begeleiding.
Zelf meenemen: smartphone of tablet met 4G verbinding.
Groepen v.a. 7 personen op afspraak, neem contact op.

Wanneer?

(Bijna) dagelijks. Selecteer een beschikbare dag en aanvangstijd in ons boekingssysteem. Of informeer op Vlieland bij de VVV.
Videotour & proeverij duurt ca. 60 minuten

Voor groepen vanaf 6 personen verzorgen wij ook proeverijen en/of rondleidingen buiten reguliere tijden. Neem contact op voor een beschikbare dag/tijd

Wadexcursie

De activiteit:
Nee, dit is geen wadlopen, dit is echt iets bijzonders! Zomaar lopen over de zeebodem van het Unesco Werelderfgoed De Waddenzee en ontdekken welke dieren en planten er op en in de bodem leven! Tijdens deze tocht wordt u uitgelegd waarom het wad zo'n bijzonder natuurgebied is. Een excursie voor jong en oud om nooit meer te vergeten. Trek uw laarzen aan en ga mee!  Het is qua inspanning een wat zwaardere excursie. De wadexcursie duurt ongeveer 1 uur.

Deelnemers:
Wadlopen is in principe geschikt voor iedereen die goed ter been is. Voor kinderen (vanaf 5 jaar) is het een superleuke activiteit die ook nog eens leerzaam is.

Seizoen & Weer:
Het hele jaar kunnen we het wad op. Het is uiteraard afhankelijk van het weer en het getijde. Indien de wind dusdanig hard is dat het niet volledig verantwoord is, behouden wij ons het recht voor – met het oog op uw en onze veiligheid – om de activiteit te verschuiven naar een moment waarop we de veiligheid wel kunnen waarborgen. Bent u niet in staat de activiteit te verschuiven, dan vinden we wellicht in overleg een alternatieve activiteit.

Kledingadvies:
Er zijn een aantal laarzen beschikbaar. Wij raden u aan om kleding te dragen die vies mag worden.

Zeehondentochten met de Geus of Northern Diver

 

De schipper zal proberen om zo dicht mogelijk bij de robben te komen. U kunt de zeehonden zien genieten terwijl ze lekker liggen te zonnen op zandplaat De Richel of Engelschhoek bij Terschelling. Zeehonden zijn van nature nieuwsgierig en zwemmen vaak dicht bij de boot.