Schattenjacht Vlieland

Beschrijving

De schattenjacht voert je vanaf het wad, kriskras door de gezellige drukte van het dorp, via het schaduwrijke bos en de rust van de duinen naar het weidse Noordzeestrand. Je loopt langs bekende bezienswaardigheden en langs minder bekende, maar net zulke mooie plekjes. Je maakt kennis met legendes en wie weet sta je ook nog oog in oog met een zonnende zeehond. Tijdens de route zijn er volop mogelijkheden voor een picknick.

Maar let op: terwijl je geniet van het eiland moeten er clues worden opgelost om antwoord te krijgen op de prangende vragen: waar is de verdwenen schat van Vlieland en waarom is die sowieso eigenlijk verdwenen?

Uitleg om deel te nemen:
Je schaft de code om mee te doen aan via onze website. Na aankoop ontvang je een link per E-mail om de app te gebruiken. Met de aangeschafte code kun je de app onbeperkt openen op 1 telefoon tegelijkertijd. Er kan gewisseld worden wanneer bijvoorbeeld van de gebruikte telefoon de batterij leeg raakt, de app sluit zich dan op de ‘oude’ telefoon wanneer deze op de nieuwe met de code wordt geactiveerd.

De route opent zich op de nieuwe telefoon op de plaats waar je bent gebleven inclusief alle reeds ingegeven antwoorden. Je kunt zo lang over de route doen als je wilt. Het insturen van de eindoplossing gaat via de app en je krijgt direct te zien of de ingestuurde oplossing de juiste is. Daar heb je dus geen omkijken naar.

Handig op te weten:
De Speurroute is geschreven voor volwassenen, maar kids vanaf circa 7 jaar zullen veel plezier beleven aan het samen vinden en kraken van de clues.

We starten op het plein vlakbij de Veerdam. De route is 5 km en duurt gemiddeld 3.5 uur.

Succes Schatjagers!

Discgolf

Wij hebben een parcours uitgezet in bos en duin.  Na een korte instructie waarin u enkele werptechnieken krijgt aangereikt wordt er enkele momenten ingegooid. Vervolgens wordt u losgelaten op het voor u uitgezette parcours om binnen zo min mogelijk worpen te frisbee te putten. Wie in zo min mogelijk worpen het parcours weet af te leggen wordt gekroond tot winnaar en vergaard de eeuwige roem en bewondering van zijn of haar medespelers! Uw score word door u bijgehouden op een scorekaart.

In verband met Corona spelen we met maximaal 6 spelers in blokken van 1 uur.

Locatie: Lasergame locatie (in bos en duin achter de jachthaven)

Overtocht Harlingen – Vlieland v.v.

AHOY! Vaar met ons mee naar Vlieland.

Geen zin of mogelijkheid om met de veerdienst naar Vlieland te gaan? Overweeg eens ons alternatief. Vaar met een klassieke zeilklipper, privé schip of snelle watertaxi naar Vlieland. Avontuur garantie!

Stap aan boord van één van de klassieke zeilschepen voor deze unieke (zeilende) overtocht en ervaar de nostalgie van het varen met een klipper. Of scheer in een open rhib over het water om in 45 minuten op Vlieland te komen. Onze overtochten van Harlingen naar Vlieland en terug zijn afgestemd op uw wensen.

Vaar met ons mee en begin uw Vlieland reis direct met een speciale en unieke overtocht over de Unesco Werelderfgoed Waddenzee.

  • De vaartijd is afhankelijk van het gekozen schip en varieert van 45 minuten tot 4 uur.
  • Als u het leuk vindt mag u mee helpen met het zeilen.
  • Op de grotere schepen zijn comfortabele salons met mogelijkheden tot catering
  • Veel meer beleving dan de veerboten van Rederij Doeksen
  • Sommige snelle watertaxi's zijn open schepen voor extra spectaculaire overtocht
  • De schepen en ervaren schippers voldoen aan eisen van veiligheid

Schepen

Klassiek zeilschip

Snelle klipper

Gebouwd om ook tegen de stroom in over de Rijn te varen, zijn klippers ontworpen met een snelle romp. Het schip beschikt over brede gangboorden, een gezellige kuip en veel dekruimte om optimaal van de zee te genieten.

Dichte snelle tender

Overdekt en snel

Op een snelle en veilige manier direct naar Vlieland in nog geen 45 min. Buiten de reguliere vaartijden van de veerboot en 365 dagen per jaar.

Open RHIB

Wind in de haren

De wind in de haren en de geur van werelderfgoed Waddenzee in de neus. In 45 minuten bent u op spectaculaire wijze op Vlieland. Maximaal 12 personen.

Waar vertrekken we in Harlingen? 

U kunt inschepen zoals dat zo mooi heet aan de SAS steiger

Route vanaf de Veerboot terminal:

  •  Als u voor de terminal staat gaat u linksaf de waddenpromenade op en deze loopt u uit, u ziet de verkeerstoren van Port of Harlingen.
  • Vlak achter de verkeerstoren is een klein hokje, achter het hokje is de loopbrug naar de SAS Steiger waar we zullen aanmeren.

Route vanaf het treinstation Harlingen-haven:

  •  U stapt uit de trein en gaat linksaf, u loopt na het verlaten van het station omhoog richting de SAS brug, als u op de brug staat ziet u de SAS steiger aan de linkerkant, daar kunt u ook goed zien waar u de steiger moet betreden.

Summer outdoor 9 tot 15 jaar

Elke dag van de week gaan we twee uur actief bezig met andere kinderen op het strand, in het water en/of in het bos onder begeleiding van de leukste Vlielandse instructeurs en instructrices.

9 - 15 jaar

Maandag:Suppen + skimboarden + bodyboarden
Dinsdag: Lasergamen
Woensdag: Raften + suppen + surfen + bodyboarden
Donderdag: Suppen + surfen + bodyboarden
Vrijdag: Skimboarden + bodyboarden
Zaterdag: Power kiten
Zondag: Wateractiviteiten

 

Summer outdoor 5 tot 8 jaar

Elke dag van de week gaan we twee uur actief bezig met andere kinderen op het strand, in het water en/of in het bos onder begeleiding van de leukste Vlielandse instructeurs en instructrices.

5 tot 8 jaar

Maandag: Jutten + knutselen
Dinsdag: Bodyboarden
Woensdag: Hutten bouwen
Donderdag: Discgolf + Boogschieten
Vrijdag: Jutten + knutselen
Zaterdag: Vlieger maken
Zondag: Raften

 

Tuk Tuk eilandsafari

Eiland safari tour.  Wij nemen u mee langs vele mooie plekjes op het eiland door onze deskundige chauffeur/gids. Een verscheidenheid aan vogels, roofvogels, schotse hooglanders, soay schapen, geiten, zeehonden en niet te vergeten de prachtige vergezichten met de steeds weer veranderende wolken structuur....... Er is van alles te ontdekken en te fotograferen.

Deze tour duurt ongeveer anderhalf uur en de kosten zijn € 25,00 per persoon met een minimum van 2 personen. Kinderen tot 12 jaar € 22,50

Voor vragen bel: 06-30223886

Workshop verse kaas maken

Kaasmaker Nils Koster is schrijver van het boek ‘Kaas uit eigen keuken’. Tijdens deze workshop leert hij je hoe je binnen een uur een pak melk omtovert tot verse kaas! De verse kaas maken we op smaak met kruiden, vruchten of zeewier uit de natuur. Met de wei, het restproduct, bakken we een broodje in onze houtoven. Aan het einde van de workshop kunnen we genieten van verse kaas op ons eigen vers gebakken broodje! Natuurlijk nemen we een kijkje in de bunker en proeven we verschillende kazen. Een leuke activiteit voor jong en oud. (Indien gewenst  is deze workshop ook mogelijk met geitenmelk, geef dit zelf tijdig door aan de kaasmaker)

Kaasproeverij & Videotour

De Vlielander kaasbunker kunt u op eigen gelegenheid bezoeken middels deel te nemen aan onze video-tour (corona-proof)
Vlielander kaasmaker Nils Koster leidt u rond in en om de Vlielander Kaasbunker, dit doet hij in een serie video’s die u afspeelt op uw eigen smartphone.  De video’s op uw telefoon of tablet vertellen het verhaal en wijzen u de weg langs diverse plekken op het vuurboetsduin en door verschillende rijpingskamers van de kaasbunker. In de video’s verteld kaasmaker Nils Koster u alles over de kaasbunker, kaas maken en rijpen, zeewier en drinkwater op Vlieland. U gaat dus zelf op pad én de bunker in. Onderweg worden u diverse video’s gepresenteerd met uitleg, historische beelden, drone-opnames en meer.  Aan het eind van uw tour treft u de kaasmaker in levende lijve en laat hij u zijn lekkerste biologische kazen proeven. Ga mee op verkenning in en om de Vlielander Kaasbunker!

U gaat uitsluitend op pad met uw eigen gezelschap. Kinderen alleen onder begeleiding.
Zelf meenemen: smartphone of tablet met 4G verbinding.
Groepen v.a. 7 personen op afspraak, neem contact op.

Wanneer?

(Bijna) dagelijks. Selecteer een beschikbare dag en aanvangstijd in ons boekingssysteem. Of informeer op Vlieland bij de VVV.
Videotour & proeverij duurt ca. 60 minuten

Voor groepen vanaf 6 personen verzorgen wij ook proeverijen en/of rondleidingen buiten reguliere tijden. Neem contact op voor een beschikbare dag/tijd

Wadexcursie

De activiteit:
Nee, dit is geen wadlopen, dit is echt iets bijzonders! Zomaar lopen over de zeebodem van het Unesco Werelderfgoed De Waddenzee en ontdekken welke dieren en planten er op en in de bodem leven! Tijdens deze tocht wordt u uitgelegd waarom het wad zo'n bijzonder natuurgebied is. Een excursie voor jong en oud om nooit meer te vergeten. Trek uw laarzen aan en ga mee!  Het is qua inspanning een wat zwaardere excursie. De wadexcursie duurt ongeveer 1 uur.

Deelnemers:
Wadlopen is in principe geschikt voor iedereen die goed ter been is. Voor kinderen (vanaf 5 jaar) is het een superleuke activiteit die ook nog eens leerzaam is.

Seizoen & Weer:
Het hele jaar kunnen we het wad op. Het is uiteraard afhankelijk van het weer en het getijde. Indien de wind dusdanig hard is dat het niet volledig verantwoord is, behouden wij ons het recht voor – met het oog op uw en onze veiligheid – om de activiteit te verschuiven naar een moment waarop we de veiligheid wel kunnen waarborgen. Bent u niet in staat de activiteit te verschuiven, dan vinden we wellicht in overleg een alternatieve activiteit.

Kledingadvies:
Er zijn een aantal laarzen beschikbaar. Wij raden u aan om kleding te dragen die vies mag worden.

Beach golf

Handboog schieten is voor alle leeftijden en alle ervaringsniveaus. Een activiteit die aanspreekt bij iedere leeftijd, succes verzekerd!

De activiteit:
Gedurende deze 1 uur durende activiteit krijgt u de fijne kneepjes van het handboog schieten bijgebracht door onze ervaren instructeur. Na een uitgebreide instructie en een aantal oefenrondes wordt gaat u vervolgens de strijd aan met de andere deelnemers om te bepalen wie vandaag de beste schutter is. Uw score word door onze instructeur bijgehouden op een scorekaart.

ONTVANGST
Fris of Water, koffie of thee.

Speelterrein Bos en duin.

KOSTEN
€ 10,00 p.p.p.u.

Geblinddoekt met uw team? Laat u leiden door de aanwijzingen van uw mede groepsleden.

Deelnemers:
Handboog Schieten is geschikt voor deelnemers vanaf 6 jaar. Vanaf 4 pers. Voor de kids zijn er kinderbogen aanwezig. Handboog schieten wordt afgeraden indien u last heeft van uw rug of van arm of schoudergewrichten.